Huisprijskompas is te koop! Neem contact op via info@itx-bouwconsult.nl voor meer info.

HuisPrijskompas

duidelijkheid over de vraagprijs

Huis in de verkoop. Maar wat is het waard?


De verkoop van een huis is omgeven door onduidelijkheid. De vraagprijs van een huis is zelden goed onderbouwt. HuisPrijskompas wijst de weg op de huizenmarkt.

Er worden heel veel huizen te koop aangeboden. Pagina’s vol met mooie en aanlokkelijke advertenties, interessante woningwebsite met foto’s en plattegronden. Volgens de makelaar een verkoop die je niet mag missen; een eenmalige kans.

Makelaars zijn bemiddelaars. Ze brengen de koper en de verkoper nader tot elkaar. Daar is niets mis mee. Maar de particuliere koper moet zelf zorgen dat hij de nodige informatie vergaard. De Verkoop van een huis is omgeven door onduidelijkheid. De vraagprijs van een huis is zelden goed onderbouwd. HuisPrijskompas wijst de weg op de huizenmarkt. HuisPrijskompas biedt gratis en online de mogelijkheid om een huis dat in de verkoop staat, te controleren.

Woning in verkoop

Er staat een huis in de verkoop. Maar wat is het waard?

Vraagt u zich wel eens af wie de prijzen bepaald op de huizenmarkt? Er staat een huis in de verkoop, u wilt het graag kopen. Maar wat is het waard? Bij een nieuwbouw woning wordt er altijd eerst een aannemersbegroting gemaakt, dan zie je exact waar je voor betaald. Daar wordt dan de grondprijs bij opgeteld, samen met de bijkomende kosten. Alles bij elkaar is dit de verkoopprijs vrij op naam (v.o.n). Maar hoe zit dat op de markt voor bestaande huizen? Wie stelt de vraagprijs vast en hoe komt die vraagprijs tot stand? Wat denkt u? Het antwoord van HuisPrijskompas: “Bij de verkoop van een huis wordt in de hoofdzaak gekeken naar wat de prijzen in de omgeving doen, de feitelijk onderliggende waarde van grond en stenen, de tastbare delen, is hieraan vaak ondergeschikt.” Dat betekend dat er een suggestie gewekt wordt van een onderbouwde prijs maar dat deze in werkelijkheid gebaseerd is op wat anderen voor hun huis hebben gekregen. Geen wonder dat veel huizenkopers (en verkopers) een ‘wee’ gevoel in de buik krijgen bij de verkoop of aankoop van een woning.

Wat bepaald de vraagprijs?

De eenvoudige vraag; “Wat bepaald de vraagprijs?” is makkelijker gesteld dan beantwoord. Een vraag die velen zich zouden moeten stellen als ze op de bestaande huizenmarkt rond kijken. In de beleving van HuisPrijskompas spelen de volgende zaken een belangrijke rol:

  • De kavel
  • Het huis
  • De kwaliteit van het huis
  • De ligging van het huis
  • De verkoopbaarheid van het huis
  • De omgevingsvariabelen

Met bovenstaande punten is het mogelijk de vraagprijs vast te stellen en te controleren voor het grootste deel van de huizenmarkt. In deze opsomming vind je de zaken die invloed hebben op de verkoop. Sommige waar je niets aan kunt doen, zoals de kavel en de ligging van het huis. Andere punten zijn wel te beïnvloeden, zoals de kwaliteit van het huis. Denk aan extra spouwmuurisolatie en dubbelglas. Maar ook of het schilderwerk tip top is.(Lees hier meer over de verkoopbaarheid van je huis.) De kavel prijs is gerelateerd aan de grondprijs van de gemeente waar het huis staat.

Huisprijskompas is richtinggevend

Met HuisPrijskompas zet je de juiste koers bij verkoop of aankoop van een huis.

Of je nu een huis in de verkoop hebt of een huis aankoopt, cruciale informatie over de vraagprijs is essentieel bij het nemen van de juiste beslissing. Met HuisPrijskompas krijg je, gratis en online, direct alle informatie over de vraagprijs. Is deze te hoog, te laag of precies goed? Dat is fijn om te weten in deze tijd waarin de prijsontwikkeling soms zeer turbulent is. HuisPrijskompas wijst je de weg op de woningmarkt.

Bouwkosten